Skip links

Τα πρώτα βήματα μετά την κατασκευή του Website ή του Eshop σου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου σας Website ή Eshop!

Σήμερα είναι πολύ εύκολο και ιδιαίτερα οικονομικό να αποκτήσει μια επιχείρηση το δικό της website. Δεν αρκεί όμως η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ώστε να αποκτήσει η επιχείρησή σας μια δυναμική διαδικτυακή παρουσία. Εδώ θα λέγαμε πως είναι το σημείο όπου η πραγματική δουλειά ξεκινάει.

Ένα website ή ένα Eshop όπως ακριβώς και μία φυσική επιχείρηση χρειάζεται συγκεκριμένο πλάνο, προσπάθεια και επιμονή ώστε να έχει μια επιτυχημένη πορεία. Τα βήματα μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Όλα τα παρακάτω βήματα μπορείτε να τα διαχειριστείτε χωρίς κάποιο κόστος πέρα από τον προσωπικό σας χρόνο. Παρόλα αυτά συχνά είναι σημαντική η συμβολή επαγγελματιών του χώρου που μπορούν να δώσουν λύσεις αποτελεσματικά και με μεγάλη ταχύτητα.

Μην διστάσετε να κάνετε μια ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική επικοινωνία με την GoldenWebs

Προφίλ – Σελίδα επιχείρησης σε Facebook και Instagram

Φτιάξτε έναν λογαριασμό Google My Business. Μέσα από τον συγκεκριμένο λογαριασμό επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της επιχείρησής σας στο Google. Στον λογαριασμό καταχωρείτε ένα κείμενο παρουσίασης της εταιρείας, στοιχεία επικοινωνίας, ωράριο λειτουργίας, φωτογραφίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης και φυσικά το Website ή το Eshop. Εμφανίζεστε στο Google στα Google Maps και όσοι αναζητούν την επιχείρησή σας μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σου , να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου ή email και να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται.

Το Facebook, το Instagram, το LinkedIn, το Twitter είναι τα σημεία που βρίσκονται οι υποψήφιοι πελάτες σας κάθε μέρα και μάλιστα για αρκετές ώρες. Δημιουργήστε την σελίδα της επιχείρησής σας παρέχοντας πλήρεις πληροφορίες, συνδέστε την ιστοσελίδα σας και ξεκινήστε να έχετε μια δυναμική παρουσία. Εδώ μπορείτε να εκθέσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να αλληλεπιδράσετε με υποψήφιους πελάτες. Παράλληλα έχετε την καλύτερη δεξαμενή υποψήφιων πελατών που θέλετε να ενημερώσετε ώστε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας και φυσικά να διαδώσουν το νέο… τους φίλους σας!!! Να θυμάστε πως είναι σημαντικό να κάνετε δημοσιεύσεις τακτικά και να είστε άμεσοι στην απάντηση ερωτημάτων των πελατών καθώς αυτό αποτελεί την καλύτερη ένδειξη πως η επιχείρησή σας είναι ενεργή και δίνει αξία στον πελάτη της.

Η συστηματική προσπάθεια για την βελτίωση του SEO, ή αλλιώς βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, είναι ο σημαντικότερος τρόπος να κερδίσετε οργανική επισκεψιμότητα μέσα από τις μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo κλπ.). Έτσι μπορείτε να περιορίσετε το ποσό που πρέπει να ξοδεύετε για απόκτηση επισκεπτών από τις μηχανές αναζήτησης (πχ. AdWords). Αρχικά ξεκαθαρίστε για ποιες λέξεις-φράσεις αναζήτησης θα θέλατε να έχετε μια καλή θέση στην αναζήτηση. Ελέγξτε την ιστοσελίδα σας ώστε να είστε σίγουροι πως οι λέξεις -φράσεις που έχετε προσδιορίσει χρησιμοποιούνται συχνά στους τίτλους των σελίδων, στο url των συνδέσμων της ιστοσελίδας και στο alt-description των εικόνων που υπάρχουν στην ιστοσελίδα και κάντε όπου χρειάζεται τις απαραίτητες διορθώσεις.

Σημαντικό ρόλο στην κατάταξη της ιστοσελίδας αποτελεί πλέον και η ταχύτητά της. Φροντίστε να έχετε εξασφαλίσει για την ιστοσελίδα σας μια καλή υπηρεσία hosting που θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε τους χρόνου φόρτωσης και απόκρισης. Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες CDN για ακόμα καλύτερη απόδοση.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου σας Website ή του Eshop σας είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να δημιουργείτε λίστα email με τους πελάτες σας και τους δυνητικούς πελάτες. Χρησιμοποιείστε φόρμες εγγραφής σε Newsletter, δωρεάν υλικό (πχ E-book) που παρέχεται ύστερα από εγγραφή στην ιστοσελίδα, infographics και κάθε άλλο τρόπο που θα κάνει τους επισκέπτες σας να ενδιαφερθούν και να θέλουν να ενημερώνονται για τα νέα σας προϊόντα, τις υπηρεσίες σας, τις προσφορές σας ή ακόμα και για την εξέλιξη της εταιρείας σας.

Έτσι ανοίγεται ένα μόνιμο κανάλι επικοινωνίας που υπενθυμίζει την παρουσία σας, κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον και κάνει τους πελάτες σας να επανέρχονται ξανά και ξανά στην ιστοσελίδα σας. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι πετυχημένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συστηματικά το email marketing.

Mην ξεχνάτε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρείτε σε όλη τη διαδικασία τους κανονισμούς GDPR.

Είναι σίγουρο πως έχετε παρατηρήσει πως ακόμα και στα websites των μεγαλύτερων εταιρειών και των μεγαλύτερων eshop υπάρχει ειδικό section με αρθρογραφία ή αλλιώς blog. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς τα άρθρα μπορούν να προσελκύσουν στο site νέους επισκέπτες.

Ανάλογα με το αντικείμενο της επιχείρησής σας λοιπόν βρείτε θέματα που μπορούν να απαντήσουν συχνά ερωτήματα πελατών ή να ενημερώσουν για τις τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις στο αντικείμενο. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε επιπλέον αξία στους επισκέπτες σας κα να είστε σίγουροι ότι το εκτιμούν. Επιπλέον δείχνετε ότι έχετε μια εταιρεία που ακολουθεί τις εξελίξεις και τις τρέχουσες τάσεις.

Έχοντας λοιπόν το προβάδισμα αυτό τι πιο απλό από το να θέλει να δει ο επισκέπτης του άρθρου σας τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και να “ξεφυλλίσει” τις σελίδες σας… άλλωστε βρίσκεται ήδη εκεί.

Μην ξεχνάτε για κάθε άρθρο να ακολουθείτε τα βασικά βήματα SEO που αναφέρουμε πιο πάνω ώστε να επιτύχετε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Ώρες προβολής

Με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια Websites και Eshops παγκοσμίως είναι σίγουρο πως για αρχή θα χρειαστείτε ένα μικρό Boost στο το νέο σας ξεκίνημα. Καλό θα ήταν να έχετε ήδη υπολογίσει ένα συγκεκριμένο budget για διαφήμιση. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες επιλογές για την διαφήμιση της ιστοσελίδας σας. Για αρχή θα σας προτρέψουμε να ξεκινήσετε με τους δύο πιο διαδεδομένους τρόπους.

Διαφήμιση Search στο Google Adwords.

Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι πως είναι άμεσο και αποτελεσματικό. Είναι ο βέλτιστος τρόπος για να προσελκύσεις δυνητικούς πελάτες που αναζητούν ακριβώς αυτό που προσφέρει η επιχείρησή σου. Είναι πελάτες που είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι να αγοράσουν. Μπορείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένο προφίλ ατόμων που επιθυμείτε να εμφανίζεται με δημογραφικά κριτήρια (ηλικία, φύλλο κλπ.) ή σε συγκεκριμένη τοποθεσία εάν έχετε μια τοπική επιχείρηση.

Διαφήμιση στο Facebook και το Instagram

Με 8 στα 10 άτομα πανελλαδικά και ηλικίες από 18 και άνω να διαθέτουν λογαριασμό είτε στο facebook είτε στο Instagram είτε και τα δύο θα λέγαμε πως εδώ είναι η μεγαλύτερη “δεξαμενή” δυνητικών πελατών. Επιπλέον μετά την συγχώνευση τους έχετε πλέον τη δυνατότητα να διαφημίσετε την επιχείρησή σας τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον διαχείρισης.

Είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε καμπάνιες για Brand Awareness ώστε να κάνετε γνωστή την παρουσία σας στο ευρύ κοινό. Παράλληλα μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες με στόχο την πώληση ή την επικοινωνία με την επιχείρησή σας.

Είναι σημαντικό να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως οι χρήστες τόσο του Facebook όσο και του Instagram βρίσκονται εκεί για διασκέδαση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση με φίλους και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο εάν προσαρμόσετε το μήνυμά σας σε “αντίστοιχους τόνους” όπως και το εικαστικό των φωτογραφιών ή των βίντεο που θα συμπεριλάβετε.

Κάνοντας όλη αυτή τη σκληρή δουλειά είναι σημαντικό να έχετε ένα εργαλείο που παρακολουθείτε την πορεία της ιστοσελίδας σας χρονικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Με την δημιουργία του λογαριασμού σας στο Google Analytics και την διασύνδεση της ιστοσελίδας έχετε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Αυτά τα δεδομένα είναι που θα καθοδηγήσουν τις επόμενες κινήσεις σας προς μια επιτυχημένη πορεία.

  • Δείτε πόσοι επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα σας
  • Πόση ώρα παρέμειναν
  • Ποιές σελίδες επισκέφθηκαν
  • Πόσοι επανήλθαν μετά την πρώτη επίσκεψη
  • Δημογραφικά στοιχεία επισκεπτών
  • Πόσοι σας επισκέφθηκαν μέσω των Social Media
  • Πόσοι σας επισκέφθηκαν μέσω της διαφήμισης σας στο Google Adwords

Το Google Analytics θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το κοινό σας, να βρείτε τα σημεία που πρέπει να βελτιώσετε καθώς και τα δυνατά σας σημεία που μπορείτε να βασιστείτε για μια επιτυχημένη συνέχεια.

 
 

Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ας γνωριστούμε ☺️. Είναι χαρά μας να λύνουμε απορίες, να συζητάμε νέα Projects,να προτείνουμε λύσεις.

Στείλτε μας Email

Καλέστε μας

Το Website χρησιμοποιεί Cookies ώστε να σας παρέχει την καλύτερη εμπειρία
Explore
Drag